NyalaCopyright HelenLundstrom

NORDIC ARABIAN SPORTHORSE SHAMPIONSHIP 2015

Inte mindre än sju hästar med anknytning till Slängsboda deltog i årets ”Nordic Arabian Sporthorse Championship” och utan vidare kommentarer låter vi resultaten tala för sig själva:

NYALA (TF frikhan Shah x Nifka/Om El Extreem)
Foto Helen Lundström

NYALA (TF Afrikhan Shah x Nifka/Om El Extreem) VINNARE av Medelsvår Western Cup, endast 5 år gammal! Tvåa av 15 i Utställning med 89,5 poäng. Hon tävlade i 6 olika westernklasser OCH både Nyala och hennes ryttare, Madelene Libonius, debuterade i dressyr (LB:3 och Classic Pleasure) med vackra, harmoniska ritter. Vi börjar tro att Nyala kommer att bli en dressyrhäst utöver det vanliga. Hon är till salu och vi söker dig som vill ta henne till toppen! Nyala ägs av Slängsboda Arabstuteri, är uppfödd av Johanna Ullström/Eva Persson och visad av Madelene Libonius.

EXHISTENSIA (Samsheik x Exhinowa/Fynd)

EXHISTENSIA (Samsheik x Exhinowa/Fynd)
Foto Pauline Högdahl

Vinnare i klassen Working Equitation (WE) LB Dressyr. Tvåa i WE Teknik, WE Speed OCH WE combination! Silvermedalj i Riksmästerskap i Western Ranch Trail B och dessutom debuterade de i grenen Polebending med en hedrande 6:e-plats av 12.

Uppfödare Slängsboda Arabstuteri (Louise Wale) och ägd, tränad och visad av Madelene Libonius.


SA BOZALL (Ganges x Bola/Gazal Al Shaqab)

SA BOZALL (Ganges x Bola/Gazal Al Shaqab)
Foto Pauline Högdahl

Guldmedalj i Riksmästerskap i Western Trail B. Vinnare i WesternTrail C. Silvermedalj i Riksmästerskap i Western Pleasure OCH Versatile Horse. Tvåa i Western Horsemanship C. Bronmedalj i Riksmästerskap i Western Riding B.

Nästa utmaning ECAHO EUROPEAN CHAMPIONSHIPS FOR SPORT ARABIANS på Janów Podlaski i Polen i september!! …och han är bara 6 år!
Uppfödare Slängsboda Arabstuteri och ägd, tränad och visad av Carolina Schwieler.

DON MIKO (Fynd x Domika/El Shaklan)

DON MIKO (Fynd x Domika/El Shaklan)
Foto Pauline Högdahl

Tävlingens klarast lysande stjärna!! Under 3 dagar tävlade han i inte mindre än 12 klasser med ett smått otroligt resultat:
Guldmedalj i Riksmästerskap i körning OCH Western Reining OCH Verstile Horse OCH Western Ranch Trail!!

Bästa All Around Westernhäst OCH Bästa All Around Classichäst OCH vinnare av Classic Intermediere Cup OCH vinnare av Elite Western Cup!! Han blev 7:a av 20 valacker i Utställningsklassen med 88 poäng, 5:a av 15 i 400 meter Speed OCH han tävlade i 80 cm hoppklass (debut i hoppning) med en äran. VILKEN HÄST!!
Han är tidigare ägd av Slängsboda. Hans far, Fynd, är uppfödd av Slängsboda Arabtuteri. Stolt uppfödare är Anette Björkman och han är ägd, tränad och visad av Carolina Schwieler.

SHAG (Glaz x Shimra/Krezus)

SHAG (Glaz x Shimra/Krezus) Copyright Helena Engström

Vinnare i klassen Körning/Presicion. Även Shag är en fantastisk representant för Arabens mångsidighet och han tävlade i så olika klasser som dressyr, Polebending, Working Equitation och körning. Hans mor, Shimra, är uppfödd av Slängsboda Arabstuteri. Han är uppfödd, ägd, tränad och visad av Helena Engström.

EXESS (Da Capo x Esperanzita/Balon)
Guldmedalj i Riksmästerskap i Western Riding. Delad Silvermedalj i Riksmästerskap i Ranch Pleasure. Delad Silvermedalj i Riksmästerskap i Reining. Bronsmedalj i Riksmästerskap i Western Pleasure. Vinnare i Western Riding C. Både hans far, Da Capo, och morfar, Balon, leasades av Slängsboda (som kuriosa kan nämnas att både Exess och hans mor ”blev till” på Slängsboda 😉 ). Han är uppfödd av Margareta Haglund och ägd, tränad och visad av Jenny Nilsson.

MÜSTIK (Marud x Maryna/Balon)

MÜSTIK (Marud x Maryna/Balon) Foto Pauline Högdahl

Vid 23 års ålder ser han lika fin ut som en 5-åring! Vinnare av Working Equitation LB (WE) Teknik, Speed och Kombination. Tvåa i WE LB dressyr, bara slagen av Exhistensia! Då han är till åren kommen och har en ansvarsfull ägarinna var detta de enda klasserna han tävlade i på denna tävling men han har tidigare i sitt liv tävlat i både dressyr, Working Equitation och hoppning upp till 120 cm.
Både hans far, Marud, och mor, Maryna, är uppfödda av Slängsboda Arabstuteri. Müstik är uppfödd av Eva Persson och ägd och visad av Lena Karlsson.

Många gratulationer till alla involverade i dessa fantastiska hästar!
Se gärna fler bilder på Slängsboda facebooksida här.

Dela artikeln på sociala medier