Shimmy

Info

SHIMMY

(Mimik x Corona – Sapphire Crown GB)
Född: 2 april 1971
Död: 1988
Sto, skimmel
Uppfödare: Jarl Kulle

Beskrivning

SHIMMY – inköptes som en av de tre första arabiska fullbloden till Slängsboda som ettåring i maj 1972. Hon var en vaken, allert häst och mycket vänlig.
Hon lät sig snällt hanteras av barn och reds regelbundet. Hon premierades med bokstaven B 1975 med ett hingstföl e. Erystawi vid sidan. Shimmy levde hela sitt liv på Slängsboda och gav oss alla både mycken glädje och kunskap.

AVKOMMOR
1975 skm hingst SAHIBB e. Erystawi. Årets Arab Western, sexfaldig SM-vinnare.
1977 mbr sto SHIMRA e. Krezus
1978 skm hingst SHAH ABBAS e. Ceasar död 1980
1983 skm hingst SATELLIT e. Gokart
1984 skm sto SHIMITA e. Gokart exp. 1985 till USA
1985 skm hingst SALIERI e. Bajano
1986 mbr hingst SHALIR e. Poem kvalitetsbedömd bland Svenska halvblod med goda resultat.

SAHIBB – läs mer om Sahibb på egen sida.

SHIMRA – såldes från Slängsboda till Helena Engström som tagit väl hand om henne hela hennes liv. Shimra är mamma till den duktiga valacken Shag (e. Glaz) duktiga valacken Shag som tävlat i körning med mycket goda resultat.

SHAH ABBAS – död 1980

SATELLIT – såldes som unghäst.

SHIMITA – fick en mycket dramatisk start i livet. Hon föddes oväntat, 6 veckor för tidigt, en kall förmiddag ute i snön. Rådet vi fick var att låta henne ligga i boxen med mamman eftersom hon ändå inte skulle klara sig då lungorna inte är färdigutvecklade 6 veckor innan beräknad fölning. Nog var Shimita liten och och det dröjde några dagar innan hon kunde stå utan hjälp, men kampviljan och styrkan var mycket väl utvecklad! Hela gården engagerade sig i Shimitas överlevnad och varma vattenflaskor, ylletröjor, matning och hjälp att vända sig varannan timme dygnet runt gjorde att Shimita efter ca en vecka själv tog sig upp på vingliga ben och kunde dia.
Som ettåring flögs Shimita till Kentucky, USA, och såldes. Där har hon fått 4 stoföl och ett hingstföl. Hingsten, Sams Legacy, kastrerades och har framgångsrikt tävlat i distans.

SALIERI – såldes som ungshäst.

SHALIR – såldes som unghäst till Inga-Lill Lidmark som framgångsrikt tävlat honom i hoppning och dressyr. Inga-Lill har också låtit kvalitetsbedöma Shalir på Strömsholm. Endast 4 år gammal tävlade han bland halvbloden och erhöll 9.33 p. av 10 möjliga på hälsotillstånd och 7.00 på hoppning och 7,33 på temperament och allmänt intryck. Han placerade sig som 46:a av ett 128 hästar stort startfält för titeln ”Lovande Hopphäst” och som 50:e för titeln ”Lovande Alroundhäst”. En bedrift av en 149 cm hög arab.