SA Garessa

Info

SA GARESSA

(Empire x Garuda – Galba)
Född: 20 januari, 2014
Färg: skimmel

Uppfödare: Slängsboda Arabstuteri (moderlivsimport fr Michalów Stud, Polen)
Ägare: Slängsboda Arabstuteri

DNA-testad för CA och SCID och befunnits vara icke bärare (N/N)
Röntgad 2016 i knäleden båda bak och befunnits fri från cystor

Såld till Diana Almgren april 2016.

Beskrivning

Direkt från det polska avelsprogrammet!
Garessa är en moderlivsimport från det polska statstuteriet Michalów och i henne avspeglas allt det enorma kunnandet och den erfarenhet som de ansvariga för det polska avelsprogrammet besitter.

Garessa är långbent och elegant och har den fysiska styrka och massa som de polska araberna är kända för. Hon har fantastiska, balanserade rörelser, korrekta, starka ben, en lång, väl ansatt hals, ett mycket typat huvud och, sist men inte minst, ett ljuvligt temperament. Hon är pigg och vaken med massor av energi, men är ändå mycket lätt att hantera. Kort sagt – HON HAR ALLT!!

Vi tror att Garessa kommer att bli mellan 154 – 157 cm i mankhöjd, och uppfattas som ett stort, kraftfullt sto men med mycket elegans. Slängsbodas målsätting är att föda upp arabiska fullblod som kan användas inom de flesta grenar inom ridsporten (även körning) och där man redan på långt håll kan se Arabens skönhet.

Garessa uppfyller med råge vårt avelsmål! Vi tror att hon kan passa såväl till dressyr, western, working equitation, hoppning, distans, körning och inte minst till galopp.

Vi ser gärna att Garessa kommer till någon som vill satsa på att utveckla hennes talanger, visa henne på utställning och även låta henne föra sina gener vidare genom att betäcka henne med välmeriterade arabtypiska hingstar.

I Garessas släkt finns hästar som gjort mycket goda resultat i såväl showringen som under sadel, många av dem i en kombination av de båda.

Hennes syster, Gabi (e. Kabsztad) har som treåring startat på galoppbanan i Polen med fina placeringar, bland annat vinst i sitt tredje löp.

Garessa kommer även att marknadsföras utomlands, så passa på! Det vore tråkigt att se henne försvinna från Sverige.
Läs gärna mer om hennes pappa, Empire och hennes mamma, Garuda.

Vid intresse kontakta gärna Louise wale för mer information på tel. 0704 – 13 54 17 eller e-post fynd85(@)msn.com (ta bort parentesen runt @ innan du skickar mailet).