SA Binta

Info

SA BINTA

(Gwarant x Baida – Balon)

Född: 9 juni 2017
Sto, skimmel

Uppfödare: Slängsboda Arabians
Ägare: Slängsboda Arabstuteri

DNA-testad för CA och SCID och befunnits vara icke bärande (N/N).

Såld till Agr Dr Cecilia Müller september 2019

Beskrivning

En vis man sa en gång till mig att ”ibland måste man fatta beslut som man inte vill fatta!”. Där är jag nu, när jag erbjuder SA Binta till salu.
Binta är ett sto i vars gener hela den polska kunskapen om en hållbar, vacker och trevlig häst ligger samlad.

Hon är mycket korrekt och välbalanserad, har fantastiska rörelser med ett härligt hasarbete och ett temperament ”to die for”. Hon besitter de egenskaper som vi numera undrar ”vart de tog vägen”.

Kanske är Binta Baidas sista stoföl som kan föra dessa fantastiska gener vidare, så vi ser gärna att hon får åtminstone ett par föl under sitt liv, men det vore också synd att inte låta henne visa vad hon kan på tävlingsbanorna.

Med en mor som gjort mycket bra resultat på galoppbanan i Polen och en far som likaledes gjort mycket bra resultat både på galopp- och distansbanorna är galopp och distans givna grenar för Binta. Med sina fantastiska rörelser och enastående påskjut i hasen är även dressyr och Working Equitation grenar som kan passa henne, eller varför inte Western? Hon är klok, nyfiken och stark och smidig i kroppen.

Med Binta kan du som ryttare välja fritt bland ett flertal grenar där du också kan räkna med att ligga högt i resultatlistorna.

Läs gärna mer om hennes papppa, Gwarant på Prisens Arabers hemsida här och hennes mamma, Baida på hennes egen sida här.

Vid intresse kontakta Louise Wale för mer information på tel. 0704 – 13 54 17 eller e-post fynd85(@)msn.com (ta bort parentesen runt @ innan du skickar mailet)