SA Bassira

Info

SA BASSIRA

(Emiliusz PL x Benina – Om El Tanam US)
FA 273/08, 0208273
Född 14 april 2008
Sto, skimmel, 151 cm
Uppfödare: Slängsboda Arabstuteri

Beskrivning

Den 20 april 2015 åkte Bassira till sin nya ägare, Cecilia Karlsson, Sollentuna, Stockholm, och vi önskar dem all lycka tillsammans i framtiden.

Röntgad 2014 i knäleden båda bak och befunnits fri från cystor.

Hon är ett elegant, ungt sto med underbara rörelser, massor av typ, stamina och charisma! Hos henne hittar man den unika kombiantionen av både styrka och elegans.

Bassira är av mycket hög kvalité och platsar såväl i de internationella utställningsringarna, som på tävlingsbanan och i avelsboxen.

Våren 2014 startade hon sin karriär i utställningsringen. På Turbo Star National C-show och International B-show i Strängnäs erövrade hon i hård konkurrens på C-showen en tredjeplats med 88, 5 poäng. I B-showen började blygheten att släppa och en andraplats med 88, 33 poäng blev resultatet.

När det sedan var dags för B-showens Liberty var det inte längre någon tvekan! Bassira stod som TSI international Liberty Champion.
Vilken uppvisning hon gjorde! Hon lägger gärna svansen på ryggen, dansar och blåser och älskar att visa upp sig.

Bassira är regelbundet riden och en bit på väg i sin utbildning till dressyrhäst. Hon är mycket känslig att rida och kräver därför en skicklig ryttare som kan utveckla hennes otroliga talang. Hon svarar på ryttarens ”tanke” och är mycket ambitiös.

Som 4-åring tävlade hon även några små skritt/travklasser i western där hon skötte sig exemplariskt. Hon är underbar att arbeta med och har mängder av energi, samarbetsvilja och glädje. Hon visar även talang inom hoppningen och är smidig som en katt.

Bassiras blivande ägare har också möjligheten att få avkommor av högsta klass då hennes stam är fylld av hästar som gjort fantastiska resultat i både utställningsringen och på tävlingsbanorna i alla möjliga olika grenar.

Hon är mycket väluppfostrad, lättlastad, lätt att klippa, verka och sko.

Hennes stamtavla finns att söka på Svensk Arabhästregistraturs hemsida här.

Bassiras mamma, Benina (reserv ungstochampion), exporterades 2012 till ett stuteri i Tyskland.