SA Akbar

Info

SA AKBAR

(Thee Apprentice US – Aihnoa US x Czarnolas PL)
FA pending
Född: 28 april 2009
Hingst, brun
Uppfödare: Slängsboda Arabstuteri

Beskrivning

SA Akbar är mycket elegant och högrest med långa ben och en lång hals som är högt ansatt. Han rör sig på ett underbart, luftigt sätt och för sig med en självklar säkert och mjukhet i alla gångarter.
Han har en stor utstrålning och en vaken attityd. Han är också mycket intelligent och lättlärd och vill gärna lära sig nya saker. Han är just nu orädd och positiv vilket gör att vi tror att han kommer att hävda sig mycket väl inom de flesta dicipliner. Han skulle passa utmärkt som körhäst.

I hans stamtavla finns hästar av världsklass, både inom utställning och i många olika bruksgrenar. Om han far, Thee Apprentice, och hans föräldrar, går det att läsa på följande länk: www.araber.se (gå vidare till ”stallions”).

Läs också gärna om Aihnoas halvbror, Hes A Sportt++// (e. Czarnolas) på vår nyhetssida.

SA Akbars halvsyskon (på fädernet) har redan börjat visa framfötterna i utställningsringen. De är ännu för unga för att ha blivit inridna men deras exteriör gör att det blir det spännande att följa deras framtida tävlingsresultat. Kommer de med sina underbara rörelser att utmana de svenska halvbloden på allvar på dressyrbanorna?

Den 20/11 2009 åkte Akbar till sin nya ägare, Ida Apelqvist, Kalix, och vi önskar dem all lycka tillsammans i framtiden.