Poem

Info

POEM

(Gokart PL x Peonia PL- Czort PL)
Född: 18 mars 1983
Hingst, skimmel
Uppfödare: Slängsboda Arabstuteri

Beskrivning

POEM – som uppfödare till Poem har vi med glädje och häpnad följt denna hästs fantastiska tävlingskarriär i landets olika hästtidningar och på internet.
Redan som nyfödd var Poem stark både fysiskt och psykiskt, orädd, välbalanserad och mycket vänlig.

Som treåring kastrerades Poem och såldes till systrarna Marie och Pernilla Tulesjö. Med Marie som tränare och Pernilla som ryttare gick Poem från klarhet till klarhet inom hoppning och dressyr och han startade också i galopplöp på SIBA-championatet. Hans mod och frammåtanda gjorde att systrarna även provade att starta honom i fälttävland och det med stor framgång!

Poem såldes till Hanna Israelsson som fortsatte att ta honom vidare till ytterligare stora framgångar, bl a togs ekipaget ut till det svenska ponnyfälttävlandslaget av Björn Kastermann för att tävla i de Nordiska Mästerskapen. Tyvärr satte en svår skada i Poems ena bakben stopp för planerna och Poem såldes igen.

Nya ägare till Poem blev systrarna Cecilia och Johanna Sundberg. Det var svårt att tro att Poem nu skulle bli annat än en mycket trevlig familjehäst, men systrarna Sundberg hade andra planer. Poem skulle få prova något han inte gjort tidigare, nämligen distans tävlingar.

Med en underbar fingertoppskänsla tränades Poem försiktigt och de resultat som dessa tre tillsammans uppnått slår en med häpnad. Läs ett axplock av alla hans meriter nedan.

Sin sista tävling gjorde Poem 2006 23 år gammal. Han är nu pensionerad och en högt älskad familjemedlem hos familjen Sundberg.
Med vetskap om Poems enorma arbersvilja tar han nog inte sin pension på så stort allvar utan tar sig säkert an uppgiften att lära en ny människogeneration vilken enorm glädje samspelet mellan människa och djur kan ge.

TÄVLINGSRESULTAT
Tävlat i hoppning (upp till LA bland stora hästar), dressyr (LA bland stora hästar) och fälttävlan med många vinster och placeringar.
Tävlat galopp på SIBA.
Utsedd till Årets Löfte i Dressyr 1990 av SAHF.
Vinnare av SIBA-Championatet 1990 och 1992.
Valackchampion, utställning SIBA.
Vinnare av Agria Cup i distans 1995.
Lagsegrare i distans Nordiska Mästerskapen 2000 i Finland.
Han har två genomförda VM-tävlingar (Dubai 1998 och Frankrike 2000).
Han har tre genomförda SM-tävlingar, 1997 (5:a), 2000 (3:a) och 2001 (1:a!)
Mellan åren 1997 till 2001 startade Poem och Johanna i 11 Svårklass-tävlingar med resultatet fyra 2:a-placeringar och tre 3:dje-placeringar och där de inte någon gång placerade sig sämre än 7:a. År 2000 ingick de i det vinnande laget.

AVKOMMOR
COPPELIA u. Catanga PL
SHALIR u. Shimmy