Mepala

Info

MEPALA

(Palas SU – Melisa PL x Namiet SU)
Född: 18 mars 1983 på Slängsboda
Död : 2003
Sto, brun

Beskrivning

MEPALA – föddes en tidig morgon och var mycket feminin och näpen. Hon hade ett underbart temperament; positiv till arbete och glad, pigg. Hon reds in som treåring och tränades lite i Western Pleasure. Senare reds Mepala ofta av praktikanter, som fick goda grunder i samlad jog, och hon bar gärna barn vid studiebesök.

Sommaren 1993 såldes Mepala till Wilza Arabstuteri som på ett mycket bra sätt tillvaratog hennes fina avelsegenskaper. Hennes dotter Menova (e. Garanti) är visad på utställning 4 gånger med två regionala klassvinster och två andraplaceringar på Svenska Riksutställningen. Hon har också vunnit titeln ”Most Classic Head”. Menova ägs av Czima Arabians och tränas och tävlas i dressyr och hoppning. Vi är glada över att Mepala fick stanna hos familjen Westblom på Wilza, där hon blev så väl omhändertagen, under resten av sitt liv.

AVKOMMOR
1989 skm h MEPAL e. Balon
1990 br h MOZAIK e. Zloty Rog exporterad till Finland 1994.
1991 br h MERANO e. Fynd
1992 br h MAHOGNY e. Fynd
1993 br sto MEFYNDA e. Fynd
1994 skm sto MEDANA e. Da Capo uppfödare Wilza Arabstuteri
1995 skm sto MEDORA e. Da capo uppfödare Wilza Arabstuteri
1996 br sto MENOVA e. Garanti uppfödare Wilza Arabstuteri
2002 br h MAKHEEN e. Garanti uppfödare Wilza Arabstuteri

UTSTÄLLNINGSRESULTAT
1984 Uppsala: klassetta 87,5 p. och guld. Två domare dömde enligt fempoängsskalan och båda gav henne 5:a på arabtyp.

AVKOMMOR
MEPAL – en tuff, glad och vänlig häst som såldes från Slängsboda som tvååring.

MOZAIK – var en glad och positiv unghäst som såldes 1990 och exporterades senare till Finland som fyraåring.

MERANO – var en pigg och positiv unghingst med fantastiska rörelser. Han såldes som ettåring. Med sin dåvarande ägarinna, Kathleen Olsson, tävlade Merano framgångsrikt i ponnygalopp. Tillsammans har de många placeringar i SM-kval och placeringar i Ponnyderby. De har också tillsammans tävlat både hoppning, med placeringar i LB, och i terränghopping. Merano är också utställd 4 gånger med resultatet (2-0-1).

MAHOGNY – såldes som treåring och var då insutten och lite riden i skritt och trav. Han var en vänlig och lite försiktig unghäst som var mycket samarbetsvillig och lättlärd. Mahogny förolyckades tyvärr som femåring.

MEFYNDA – var ett härligt ungsto med glimten i ögat. Hon kunde vara lite försiktig men alltid villig att lära. Hon visade gärna upp sig med svansen på ryggen och hade luftiga vägvinnande rörelser.
Mefynda såldes som ettåring till Maria Fredriksson som utbildade henne som utställnings- och westernhäst. Tillsammans har de gjort mycket fina resultat inom båda diciplinerna. På utställning är Mefynda guldmedaljerad (med 20-poängsskala) 4 gånger och och utsedd till Ungstochampion i Umeå 1995.
Mefyndas paradgrenar inom westernridningen var Western riding och Western Horsemanship men hon tävlades också inom ett flertal andra grenar under flera år. Resultatet blev ett femtiotal placeringar där de flesta varit 2:a- och 3:e placeringar i konkurrens med andra raser.