Audi

Info

AUDI

(Fynd x Aladdina – Alrex)
Född: 1990
Död: 2006
Valack, brun
Uppfödare: Slängsboda Arabstuteri

Beskrivning

Om Slängsboda Arabstuteri skall välja en uppfödning att representera stuteriets målsättning att föda upp en mångsidig, hållbar häst med ett fantastiskt temperament är Audi nog den som som står som första kandidat.
Han köptes som föl, redan innan avvänjning av Pernilla Sjöström, som sedan blev den som följde och utvecklade Audi under resten av hans liv. Pernilla gjorde det med en talang, en känsla och ett engagemang som det är få hästar förunnat att få uppleva. Audis och Pernillas meritförteckning är alldeles för diger för att redovisas i detalj men under 10 år av aktivt tävlande har de tillsammans presterat följande:

* tävlat i de flesta av westernridningens olika grenar med över 350 första- och andraplaceringar.
* tävlat Arabwestern SM med 14 guldmedaljer och 16 silver-/bronsmedaljer.
* tävlat EM i Österrike 2 gånger. Första året erhöll dom Silver i klassen ”All Around”. Andra året vann dom, men tyvärr delades det då inte ut någon medalj på grund av att det var en deltagande nation för lite.
* blev år 2002 utsedda till WRAS (Western Riders Association of Sweden, alla raser) Western Pleasure Champion.
* erhållit Silver på Öppna WRAS SM (alla raser).
* vunnit Westerncupen 1 gång.
* vunnit Sportcupen 2 gånger.
* tävlat dressyr med placeringar upp till msv B och vinster upp till LA:5.
* visad på utställning till Svensk Reserv Rikschampionvalack 2 gånger och Svensk Rikschampionvalack 1 gång.
* utsedd till Årets Arab i Western 2004, 2005 och 2006 (postumt).
* tävlat hoppning i lägre klasser.

I slutet av år 2006 blev Audis leversjukdom, som han ådragit sig p.g.a. en infektion, så svår att att Pernilla fick fatta det svåra beslutet att låta sin vän somna. Som uppfödare till denna, smått fantastiska, häst har vi gång på gång fått positiva kommentarer som uteslutande rört sig kring vilken fantastisk representant han har varit och är för det Arabiska fullblodet. Vi är glada och tacksamma att han fick chansen att visa det!