Aihnoa US

Info

AIHNOA US

(Czarnolas PL x Algorada PL – Celebes PL)
AHR*556096 US02980006 FA 11/06
Född: 16 april 1998
Sto, brun, 142 cm
Uppfödare: Magness Arabians, USA
Importerad till Sverige från USA 2004
Röntgad 2008 i knäleden båda bak och befunnits fri från cystor.
DNA-testad för Cerebellar Abiotrophy och befunnits vara icke bärare (N/N).

Beskrivning

AIHNOA – liten men naggande god! Hon föddes då hennes mamma uppnått den aktningsvärda åldern av 26 år och blev därför ingen storvuxen häst. Hennes föl blir dock både stora och långbenta. Hon är en fantastisk mamma och uppfostrar dom till mycket vänliga och sociala individer.
Aihnoa har ett underbart temperament! Hon är vänlig och klok och sina första 10 år tillbringade hos en familj i USA, bestående av 9 barn. Ofta hittades hon sovande i barnens sandlåda tillsammans med några av dem klättrande både runt om och ovanpå henne. I USA tävlade hon western på några lokala tävlingar med en av döttrarna.

Aihnoa inköptes till Slängsboda 2008 och betäcktes samma år med Thee Apprentice (Versace – Legacys Diva x Legacy of Gold). Följande vår födde hon det mycket snygga hingstfölet SA Akbar. Under sommaren, och kommande vinter, reds och tränades hon kontinuerligt av då 14-åriga Madelene. Tillsammans gjorde dom sådana framsteg att de, våren 2010, startade i 4 westernklasser med resultatet en andra- och två tredjeplaceringar.

Hon har en härstamning som får kännare av de polska arabhästarna att rysa av lycka! Få hästar har i dag Algorada, Gondolier, Palas, Gwarny och Witraz så ”nära” i stammen, och hon bär sitt arv med stolthet. Stark, balanserad och med härliga kraftfulla rörelser.
Aihnoa är helt enkelt underbar!

Såld till Sofia Liljekvist augusti 2012.