SA Malala

Info

SA MALALA

(Al Fakhir x Myrica – El Amin BE)
Född: 13 juni, 2013
Färg: skimmel
Uppfödare: Slängsboda Arabstuteri
Ägare: Slängsboda Arabstuteri

CA negative genom föräldrar testade negativa

Beskrivning

SA MALALA är döpt efter en modig och klok ung kvinna från Pakistan. Själv är hon ett mycket feminint och typat ungsto av högsta klass och med underbara rörelser. Hon lägger gärna svansen på ryggen och dansar fram.

Bedårande är ett ord som beskriver henne mycket väl. Hon har en lång, mycket vackert formad hals och ett underbart vackert huvud med stora svarta ögon.

Eftersom Malala är född i juni har vi valt att inte visa henne på utställning som ettåring, även om hon definitivt platsar i de flesta utställingsringar, men hennes grundutbildning är påbörjad och hon är fantastiskt trevlig i all vardagshantering.

Hennes temperament lämnar ingenting övrigt att önska! Hon kommer alltid fram i hagen och vill vara så nära som möjligt. Hon är helt enkelt underbar!
Malala blir precis vad man gör henne till! Vi tror att hon kan hävda sig inom i princip alla ridgrenar (möjligen med undantag av galopp) och även bli en fantastiskt trevlig körhäst.

Malala har nu debuterat i tävlingssammanhang, och hon gjorde det bättre än vi någonsin kunnat hoppas på!

I Trail at Hand D och Showmanship at Halter D på WRU:s Blueberry Cup skötte hon sig närapå till perfektion.

I Showmanshipklassen, som yngsta häst och tävlandes mot rutinerade hästar, stod hon till slut som 3:a av 9 startande!! Ett par nya hinder i Trail såg skrämmande ut, men hon övervann snabbt rädslan och genomförde med bravur. Resultatet i Trail blev en 6:e placering av 9 startande, även här som yngsta hästen i klassen och tävlandes mot rutinerade hästar kan vi inte annat än vara mycket nöjda. På denna tävling var D-klasserna den svåraste nivån och det var bara tredje gången Malala var borta från gården!

Läs gärna mer om Al Fakhir här (Alhambra) och här (Oppreva Araber – klicka på STALLIONS II och sedan vidare in på Al Fakhirs sida).

Bilder på Malalas mamma, Myrica, finns att se på Myricas egna sida.