Falk

Info

FALK

(Balon PL x Philippa – Pohaniec PL)
Född: 1988
Hingst, skm
Uppfödare: Slängsboda Arabstuteri
Exporterad till Canada 1989

Beskrivning

FALK – exporterades till canada som ettåring efter att ha haft en tuff start i livet. En infektion höll på att ända hans liv alldeles för tidigt, men verksamma mediciner, en kärleksfull mamma och, framför allt, en fantastisk kampvilja gjorde att Falk, till veterinärens förvåning, tillfriskande helt. Han gjorde den långa resan till Canada utan problem och har levt hela sitt liv hos Janet och Bud Oddy på det anrika Oddy´s Skyline Arabians i Brittish Columbia. Fram till 2004 har Falk 38 registrerade avkommor, 13 hingstföl och 25 stoföl!

Bland hans avkommor finns Kadask (u. Vastar) som är visad i halter två gånger med en förstaplats, Reserv Champion Colt och en andraplats, Doublemint (u. Paprikaa), Double Diamond (u. Double Star) halter champion, Falynn (u. Llynda), Martine (u. Paprikaa) och Darlana (u. Double Star) som alla utmärkt sig i halter, Hunter Pleasure och Western Pleasure med ett flertal vinster och framstående placeringar.

Falks barnbarn har nu också börjat visa framhovarna i showringen och Touched By A Star (HF Mr Chips – Touched By An Angel) är visad
8 gånger med resultatet (5-1-2)!