Batcha

Info

BATCHA

(Gotcha x Basetla – Banat)
FA 103/93
Född: 3 juni 1993
Sto, brun
Uppfödare: Slängsboda Arabians

Beskrivning

Som föl beskrevs Batcha som charmtrollet som alltid ville vara i centrum. Till skillnad från sin syster Barta var Batcha inte det minsta rädd för att ta för sig av livets goda – nämligen människor! Hon hade mycket bestämda åsikter, dock alltid med glimten i ögat, och en av dem var att människors enda funktion i tillvaron var att klia just henne. Hon var otroligt snäll och visade under sin uppväxt inte rädsla för någonting som presenterades för henne.

Inkörningen, då hon var 1,5 år, gick helt problemfritt och hennes små öron var hårt spetsade från det man hämtade henne i hagen. Ögonen lyste av äventyrslusta! Inridningen, vid 2,5 års ålder, gick precis lika enkelt och hon grundutbildades i western.

År 1997 såldes Batcha till familjen Olersbacken och var då dräktig med hingsten Fynd (R D Misha – Philippa x Pohaniec). Hon födde våren därpå hingstfölet Badacz.

Till vår stora glädje har Batcha fått stanna hos familjen Olersbacken och förutom att vara en älskad familjemedlem har hon på tävlingsbanorna också fått visa sin stora talang inom weternridning genom att familjens dotter, Linn, mycket framgångsrikt och skickligt tränat och tävlat henne i Western Riding, Western Horsemanship, Western Pleasure, Trail, Verstile Horse och Reining, vilket är snart sagt alla grenar som erbjuds i Sverige, undantaget boskapsklasser och fartgrenar.

Tillsammans har Batcha och Linn otaliga segrar och placeringar på allt ifrån ArabWestern SM till tävlingar öppna för alla raser, som ofta domineras av Quarterhästar och Painthästar.
Efter Riksmästerskapet 2005 fanns följande att läsa om ekipaget som då deltog i ungdomsklasserna:

”…framgångsrikast var Linn Olersbacken och Batcha, som tog blågula rosetter i Western Riding och Western Horsemanship, liksom blå rosetter i Reining och Trail och slutligen en gul i Versatile Horse. Ekipaget visade upp en fantastisk allsidighet och många högkvlaitativa ritter under dagen”/Karin Fejér.
På samma tävling var de också 2:a i den öppna klassen Trail AA.

Batchas fantastiska temperament beskrivs kanske bäst genom att Linn gick direkt från att rida Shetlandsponny till att rida Batcha och har beskrivit hennes temperament som ”verkligt living-in-your-tent-attitude”! En bra beskrivning på ett riktigt bra arabhästtemperament.

Batchas registrerade ägare, och mamma till Linn, heter Malou och har hela tiden funnits vid Linns och Batchas sida. När Batcha nu vid 18 års ålder pensionerats från tävlingsbanorna har hon tillsammans med matte Malou fått en ny, mycket viktig, uppgift i livet. Som första häst arbetar hon nu med ridterapi för grundskoleelever. Malou beskriver henne som ”klokare än en uggla” och berättar att Batcha verkligen känner av och tar hand om människor.

Vi är så glada och tacksamma att familjen Olersbacken har gett Batcha ett så kärleksfullt och rikt liv!